Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със сланина и праз

Яхния със сланина и праз

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Яхния със сланина и праз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • сланина - 200 г
  • олио - 1 с.л.
  • праз - 7 - 8 стръка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лимон - 1/2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сланината на тънки ивици и я запържете в силно сгорещената мазнина до хрупкавост. Извадете я върху салфетка, а в отделената мазнина задушете ситно нарязания праз.

Добавете малко вода и задушавайте на умерен огън до омекване. Овкусете със сол и червен пипер и гответе до изпаряване на течността.

Когато ястието остане само на мазнина, се разпределя на порции. Всяка порция се гарнира с резени сланина, напръсква се с лимонов сок и се поднася.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: