Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Бъркани яйца»Соловър с праз и сланина

Соловър с праз и сланина

Соловър с праз и сланина1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Много ще ви се услади това ястие с праз и сланина"

Необходими продукти

  • хляб - 1 бр. твърд (от 2 - 3 дни)
  • сланина - 200 г
  • сирене - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1.5 к.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете праза в дълбок тиган.

Изсипете в дълбокия съд нарязания на кубчета хляб и натрошеното сирене.

Изпържете до зачервяване в олиото надробената на съвсем малки кубченца сланина и заедно с мазнината я добавете при приготвения стар хляб и сиренето.

Залейте сместа с гореща вода, сложете на котлона и когато заври, прибавете яйцата.

Бъркайте често, за да не загори и свалете от огъня, когато водата изври.

Соловърът е вкусен, когато е още топъл.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Когато пишете рецепта казвайте всички продукти. Ако свимката е на въпросното ястие се вижда че има или лук или праз.
03.02.2022 16:09