ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифлички»Кифлички с царевично брашно и мас

Кифлички с царевично брашно и мас

ГеновеваГеновева
Копирайтър
2471k1k2603
Кифлички с царевично брашно и мас
Снимка: Геновева
1 / 4
21/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Меки кифлички с мас за малки и големи, може да си вземете и за из път"

Необходими Продукти

  • бяло брашно - 200 г
  • царевично брашно - 100 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 1 ч.л.
  • свинска мас - 30 г
  • мая - 1 бр. суха
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • топено сирене - 20 г
  • сусам - за поръсване
  • ленено семе - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме меко тесто за кифлички като към двата вида брашно добавим затопленото прясно мляко, олиото и разтопената свинска мас. След това добавяме сухата мая, захарта и солта.

Омесваме меко тесто и оставяме да втаса. След като тестото е втасало, разстиламе с точилката кръг и режем на малки триъгълници.

Върху всеки триъгълник поставяме парчета кашкавал на някои, сирене и топено сирене на другите.

След което навиваме триъгълника, ката започваме от широката към тънката част, така че да се получи добре оформена кифличка.

Поставяме солените кифлички върху хартия за печене и намазваме с жълтък. Поръсваме отгоре със сусам и ленено семе по желание.

Печем кифлички с царевично брашно и мас в загрята фурна на 180 градуса.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: