Ezine.bg»Рецепти»Паста»Равиоли с пушена сьомга

Равиоли с пушена сьомга

Равиоли с пушена сьомга
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Домашни равиоли с пушена сьомга - майсторско изпълнение, с което ще впечатлите всички на масата"

Необходими продукти

  • за равиолите
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 150 г
  • грис - 50 г
  • сол - щипка
  • зехтин - 1 с.л.
  • за плънката
  • пушена сьомга - 4 парчета
  • крема сирене - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • още
  • аспержи - 5 - 6 бр.
  • краве масло - бучка
  • за соса
  • кисело мляко - 125 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете твърдо тесто от посочените продукти за равиоли. Месете поне 10 минути. Завийте с памучна кърпа и оставете за около половин час. Готовото тесто разточете на лист и изрежете сърца с формичка.

Направете плънката, като нарежете на дребно пушената сьомга и сложите в една купичка. Добавете крема сиренето, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. Сложете по една малка лъжичка от плънката и затворете с друго сърце. Притиснете краищата с помощта на вилица. Оставете равиолите за половин час.

Загрейте дълбока тенджера с вода. Добавете щипка сол и 1 с.л зехтин. Пуснете равиолите вътре и варете 2-3 минути или, докато изплуват на повърхността.

В купичка сложете заквасената сметана и киселото мляко.

Загрейте тиган и разтопете кравето масло. Запържете за кратко аспержите. Извадете и отстранете горната част (запазете за декорация). Останалата част нарежете на малки парчета. Сложете в киселото мляко и разбъркайте добре. Сервирайте в чиния малко от соса и равиолите.

Декорирайте готовата домашна паста със заделените аспержи и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: