Начин на приготвяне
Първо започнете с приготвянето на тестото. За целта сместе брашното с маслото в купа.
Размачкайте добре с ръце и прибавете яйцето. Замесете меко тесто. Ако е необходимо, може да го охладите за кратко в хладилника.
Разточете готовото тесто на кръгла тънка кора и покрийте с нея формата за тарт. Притиснете внимателно по стените и ръбове и махнете излишнито количество, излизащо извън формата.
Поръсете кората с брашно и направете дупчици с вилица - така няма да се образуват балончета при печенето.
Сложете лист хартия за печене и напълнете с боб - така ще има тежест, която не позволява на кората да се надуе. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
В отделна купа чукнете 2 яйца и ги разбийте. Прибавете към тях задушения лук и готварската сметана, както и настърганото сирене. Ароматизирайте с нарязани пресни листа босилек.
Нарежете на дебели шайби доматите. Запържете ги за кратко в тигана с бучка масло, овкусете с риган, сол и щипка захар. Извадете доматите от тигана и махнете люспите.
Излейте плънката в тарта, а отгоре наредете пържените домати. Върнете тарта във фурната за още 20-тина минути.
Тартът с Чедър и Домати е готов.