Начин на приготвяне
Първо се приготвя маринатата за пиле.
За целта в голяма се счукват скилидките чесън.
В купата се добавят киселото мляко, лютеницата, зехтинът, смляният черен пипер и сухият джоджен, след което сместа се обърква до еднородност.
Пилешките маншони се почистват, измиват и подсушават. Поръсват се със сол и поставят в маринатата.
Объркват се хубаво, така че всяко едно да е хубаво намазано със сместа.
Купата се покрива със свежо фолио и поставя в хладилника за около 3-4 часа.
След това маринованите маншончета се нареждат в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се от двете страни във фурна на 200 градуса за около 50 минути.
Сервират се пилешки маншони с кисело мляко с гарнитура по желание.