Испански нахутени кюфтета

Испански нахутени кюфтета
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Щом опитате тези зеленчукови кюфтенца с нахут, никога повече няма да се сетите за месните"

Необходими продукти

  • нахут - 200 г сварен
  • картофи - 1 бр. среден
  • моркови - 1 бр. среден
  • лук - 1/2 бр.
  • чесън - 1 бр.
  • магданоз
  • кимион
  • куркума
  • яйца - 1 бр.
  • лимони - 1 бр. кората
  • сол
  • черен пипер
  • нахутено брашно - 1 с.л. или овесено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако ви харесват зеленчукови кюфтенца, то непременно трябва да опитате и испански нахутени кюфтета.

Смелете нахута в кухненски робот. Сложете го в голяма купа. Обелете и настържете моркова и картофа.

Нарежете лука и чесъна на дребно. Добавете всички останали съставки и разбъркайте много добре сместа. Оставете за половин час така сместа за нахутените кюфтета.

Загрейте тефлонов тиган и сложете малко зехтин. Оформете кюфтенца и изпечете от двете страни до готовност. Извадете и сервирайте веднага испанските кюфтета.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: