Арабски лозови сарми

ГабиГабиНовак
22/10/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 625
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива под силна струя студена вода, отцежда се и се прехвърля в дълбок съд. Към него добавяме нарязаните на много малки кубчета домати, наситнената суха чушка и лук. Поръсваме с подправките и заливаме с 3 с.л зехтин и половината количество лимонов сок.

Обелваме картофите, нарязваме ги на колелца и покриваме с тях дъното на предварително намазнена тавичка. Поставяме в центъра на всеки лозов лист по 1 с.л. от сместа и завиваме продълговати сарми.

Сармите се подреждат върху картофите. Посоляваме ги и ги заливаме с остатъка от лимоновия сок и зехтина. Заливам продуктите с вряла вода, затискаме с подходяща чиния и задушаваме около 90 минути на тих огън под похлупак.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар