Кифлички по италианска рецепта

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
359
1k
1k
216
2
21/01/2021
"Най-пухкавите кифлички е приготвят по тази италианска рецепта"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции32 бр.
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо294
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • брашно - 5 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • маслиново олио - 1/4 ч.ч. или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с олиото, солта и захарта. Разтворете в малко топла водичка маята и я добавете към брашното. Разбъркайте до хомогенност и оставете сместа да си почине 10-тина минути.

След това на високи обороти на миксера разбийте за около 2 минути или до получаването на еластично и меко тесто.

Оформяне: Първият вариант е да разделите тестото на еднакви по големина топки и да ги разточите на правоъгълник с размери около 30х9, след което да разрежете по диагонал на триъгълници.

Получените триъгълници завийте на кифлички, започвайки от широката към тясната част.

Другият вариант е да разточите цялото тесто и да нарежете на 32 триъгълника. Увиването става по същия начин.

Изпечете кифличките в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Поднесете със сладки или солени добавки.

Кифличките по италианска рецепта са готови.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар