Начин на приготвяне
Първо разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкав крем. Добавете олиото и прясното мляко, разбъркайте.
Пресейте брашното заедно със содата и канелата. Добавете към яйчената смес и бъркайте до хомогенизиране.
Почистете ябълките, обелете ги и ги нарежете на полумесеци.
Намазнете тава за печене с диаметър 28 с масло, а отгоре сложете хартия за печене.
Изсипете половината от кексовата смес, а отгоре наредете ябълковите резени. Залейте с останалата смес и завършете с останалите ябълки.
Поръсете със смлените орехи и сложете ябълковия сладкиш в загрята на 170 градуса фурна. Печете около 45 минути или до готовност.
Щом сладкишът е готов, оставете за още 10-тина минути в изключената топла фурна. Извадете, охладете и поръсете с пудра захар.
Ретро ябълковият сладкиш с орехи е готов.