Начин на приготвяне
Почистете ципурата от вътрешностите и люспите и я измийте добре. След това подсушете с домакинска хартия.
Нарежете лимона на шайби.
Поръсете с бял пипер отвън и вътре.
Не е необходимо да слагате допълнително сол. Рибата ще се овкуси достатъчно.
В коремчето на рибата сложете по 1-2 стръкчета прясна мащерка, както и няколко резена лимон.
От едната страна на рибата направете 2-3 по-дълбоко разреза, в които също сложете по парче лимон и мащерка.
Покрийте тава с хартия за печене и върху нея разпределете равномерно морската сол.
Върху солта сложете ципурите.
Загрейте фурната на 200 градуса и сложете да се пече рибата на фурна за около 30 минути.
Ципурата, печена върху морска сол се получи изключително сочна и вкусна.