Телешка крем чорба

Телешка крем чорба
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • телешко месо - 200 г
  • картофи - 1 бр.
  • тиквички - 1 /2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • целина - 1/2 стрък
  • сол
  • мащерка
  • сметана - 1 к.ч. за готвене
  • заквасена сметана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на малки парчета.

Сложете го в тенджера под налягане и налейте вода, колкото да го покрие. Затворете капака и варете половин час.

Изключете и извадете с решетъчна лъжица месото.

В друга тенджера сложете обелените, измити и нарязани на парчета зеленчуци.

Добавете бульона от месото, който предварително сте прецедили, и варете до готовност.

Около 10 минути, преди да изключите, сложете месото.

Махнете от котлона и добавете солта, мащерката, кравето масло и готварската сметана.

Пасирайте с пасатора телешката супа до еднородна смес.

Сервирайте в дълбоки чинии, като сложете по една лъжица заквасена сметана във всяка телешка крем чорба.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: