Лимецов хляб без глутен

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k656
Лимецов хляб без глутен
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Ще се влюбите и във вкуса, и в аромата на този лимецов хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 435 г пълнозърнесто, от лимец
  • захар - 5 г
  • вода - 300 мл
  • олио - 20 мл
  • сол - 10 г
  • мая - 15 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете маята и захарта в леко топла вода и ги разбъркайте добре.

Сипете лимецовото брашно в купа, направете кладенче в средата и изсипете в него маята още преди да е шупнала и олиото, солта добавете към брашното.

Омесете гладко и меко тесто.

Оформете го на топка и го намазнете леко с олио. Сложете го в голяма купа, покрийте го с прозрачно фолио и го оставете за около 40 минути настрана да втаса.

След това го премесете и го оформете.

Направете няколко линии по тестото и го поръсете леко с брашно.

Сложете го в тава според формата, покрийте го отгоре отново с фолиото и го оставете за още 50 минути.

Печете пълнозърнестия хляб за около 20 минути на 200 °C, а след това за още 20 минути на 180 °C.

Оставете вкусния лимецов хляб без глутен да се охлади леко и тогава го нарежете.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: