Класическо Бьоф Строганов

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Класическо Бьоф Строганов
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2
"Класическо Бьоф Строганов трябва да опитате поне веднъж в живота си"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г крехко
  • печурки - 250 г
  • бяло вино - 50 мл
  • краве масло - 50 г
  • бульон - 150 мл телешки
  • сметана - 100 мл
  • лук - 2 глави кромид
  • черен пипер - щипка
  • горчица - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • магданоз - щипка пресен
  • за гарнитура
  • ориз - 100 г
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на много ситно, сложете го в тиган с 25 г краве масло и 1 с.л. зехтин и запържете за няколко минути, като разбърквате често.

В друг тиган загрейте останалите 25 г краве масло и запържете нарязаното на жулиени или на кубчета телешко месо до златисто, след което полейте с бялото вино.

Налейте топлия бульон, овкусете със сол и щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе месото около 15-20 мин.

Нарежете гъбите на филийки. Сложете ги в малка тенджерка с бучка краве масло и задушете, докато останат на мазнина. Може леко да ги припечете в тигана, ястието ще стане по-вкусно.

Към месото прибавете задушения лук, гъбите, горчицата, доматеното пюре и сметаната. Намалете котлона и продължете готвенето на ароматното телешко задушено още 10 мин.

Поднесете Бьоф Строганов с гарнитура от варен ориз, подправен с 1-2 с.л. зехтин. Поръсете с наситнен пресен магданоз.

Да ви е сладко с това Класическо Бьоф Строганов!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: