Класическо Бьоф Строганов

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
45
152
1k
8
15/01/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо123
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете лука на много ситно, сложете го в тиган с 25 г краве масло и 1 с.л. зехтин и запържете за няколко минути, като разбърквате често.

В друг тиган загрейте останалите 25 г краве масло и запържете нарязаното на жулиени или на кубчета телешко месо до златисто, след което полейте с бялото вино.

Налейте топлия бульон, овкусете със сол и щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе месото около 15-20 мин.

Нарежете гъбите на филийки. Сложете ги в малка тенджерка с бучка краве масло и задушете, докато останат на мазнина. Може леко да ги припечете в тигана, ястието ще стане по-вкусно.

Към месото прибавете задушения лук, гъбите, горчицата, доматеното пюре и сметаната. Намалете котлона и продължете готвенето на ароматното телешко задушено още 10 мин.

Поднесете Бьоф Строганов с гарнитура от варен ориз, подправен с 1-2 с.л. зехтин. Поръсете с наситнен пресен магданоз.

Да ви е сладко с това Класическо Бьоф Строганов!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар