Чеснова супа за здраво сърце

15/01/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо224
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чесън - 1 глава голяма
  • зехтин - 100 мл
  • бульон - 1.3 л домашен /зеленчуков или месен/
  • дафинов лист - 1 бр. малко листо
  • червен пипер - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - 2 щипки
  • магданоз - 2 стръка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преобладаващите в тази рецепта продукти имат антиоксидантен ефект върху организма, но главният протагонист и допринасящ за полезността на супата е чесъна.

Всички знаем, че той има благоприятно въздействие в много аспекти и най-вече по отношение на сърцето и кръвното налягане.

Най-полезен е, когато го консумираме суров, но и сготвен той също запазва голяма част от ценните си съставки.

В тази супа използваме стар чесън. Останалите продукти също са лесно достъпни и бързо и лесно можем да си приготвим тази полезна чеснова супа, вдъхновена от испанската кухня с мои малки изменения.

Скилидките чесън се обелват и накълцват. Слагат се в зехтина и се готвят на слаб/умерен огън 5-6 минути или докато замиришат приятно.

Тъй като температурата е ниска, спокойно си запържваме при чесъна и червения пипер за няколко секунди, разбърквайки.

Налива се бульонът, слага се черен пипер, сол и дафиновия лист и здравословната супа се оставя да къкри 25 минути на умерен огън под капак.

Накрая се чукват едно по едно яйцата и се разбърква, за да станат на конци.

Чесновата супа за здраво сърце се поднася гореща, поръсена с пресен магданоз и с филийки препечен пълнозърнест хляб.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар