ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Гъбена Супа»Кремсупа с кладница

Кремсупа с кладница

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6673k2k9923
Кремсупа с кладница
Снимка: Албена Асенова
3 / 3
13/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се загряват кравето масло и зехтинът.

Лукът и чесънът се почистват, нарязват на дребно и запържват в сгорещеното масло.

След кратко разбъркване се прибавят гъбите Кладница, на които предварително са отстранени жилавите пънчета.

На тенджерата се слага капак и гъбите се оставят да се задушат, докато станат леко златисти.

В тенджерата се налива около литър и половина топла вода с разтворено в нея кубче гъбен бульон.

Прибавя се сол на вкус и суха мащерка, след което гъбената супа се оставя да с е вари на умерена температура на котлона още около половин час.

Когато е готова, се овкусява със смлян черен пипер.

Оставя се леко да се охлади и след това се пасира.

Сервира кремсупа с кладница се гарнирана с крутони, парченца запържена кладница и листенца суха мащерка.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: