Лимонов пай

24/07/2011
Валя
отВаляНовак
"Знаем как денят ви ще стане още по-хубав "
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 874
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към разбития на пяна маргарин прибавяме с бъркане 200 гр . захар, едно по едно яйцата, малко настъргана лимонова кора и солта.

Брашното и бакпулверът пресяваме отгоре.

Печем във форма за торта или пай, намазана с мазнина, 30 - 40 мин. при умерена температура.

Веднага след изпичането на тортата правим с тънка пръчка дупки, в които слагаме разтвореният в останалата захар лимонов сок. Към лимоновия сок може да се добави и малко кайсиев сок. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Милена
Милена
01.10.2012 18:05
Пая става перфектен, заслужава си да го пробвате, а лимончето придава неповторим вкус. ;))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв