Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Лимонов пай с яйца

Лимонов пай с яйца

Лимонов пай с яйца1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Любителите на сладкиши доволно се облизват само като си помислят за свежия вкус на този лимонов пай"

Необходими продукти

  • лимони - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • нишесте - 1 с.л. лимон
  • брашно - 450 г
  • сол - ½ ч.ч.
  • бакпулвер - ½ ч.л.
  • масло - 200 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката лимоните се измиват, бланшират и кората им се настъргва. Лимоните се смилат.

Брашното се пресява с бакпулвера и солта и се разбърква с кората на лимоните.

Омекналото масло се разбива със захарта до побеляване и едно по едно се прибавят яйцата, като един жълтък се оставя. Сипва се брашното.

Бързо се замесва меко тесто и се оформя на топка, която се слага в хладилника за 20 минути. Лимоните се смесват със захарта и нишестето.

Половината от тестото се разстила по дъното и стените на тавичка. Изсипва се плънката, покрива се с останалото тесто, намазва се с жълтъка и се изпича до златисто този лимонов пай.

По желание готовия плодов сладкиш се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: