Бабините картофени кюфтета с ориз

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
175
863
3k
190
2
12/01/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо66
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - около 600 г
  • ориз - 0, 5 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • лук - 1 глава
  • черен пипер и сол - на вкус
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 1ч.ч. натрошено
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в леко подсолена вода и ги обелете, настържете ги в купа.

Измийте ориза и го сварете на бавен огън с 2 ч.ч. вода до пълното му омекване.

Оставете да се охлади и абсорбира останалата вода.

Поставете го в по-голяма цедка и го изплакнете под течаща вода, прецедете много добре.

Добавете ориза при настърганите картофи, прибавете ситно нарязаните лук и магданоз, яйцата черния пипер и натрошеното сирене.

Разбъркайте да се смесят добре и ако е нужно, посолете на вкус.

От получената смес оформете картофените кюфтета с кръгла или правоъгълна форма, оваляйте ги добре в брашно и пържите в нагрятото олио.

Много вкусни бабини картофени кюфтета с ориз, особено поднесени с чеснов сос!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар