Начин на приготвяне
Сварете картофите в леко подсолена вода и ги обелете, настържете ги в купа.
Измийте ориза и го сварете на бавен огън с 2 ч.ч. вода до пълното му омекване.
Оставете да се охлади и абсорбира останалата вода.
Поставете го в по-голяма цедка и го изплакнете под течаща вода, прецедете много добре.
Добавете ориза при настърганите картофи, прибавете ситно нарязаните лук и магданоз, яйцата черния пипер и натрошеното сирене.
Разбъркайте да се смесят добре и ако е нужно, посолете на вкус.
От получената смес оформете картофените кюфтета с кръгла или правоъгълна форма, оваляйте ги добре в брашно и пържите в нагрятото олио.
Много вкусни бабини картофени кюфтета с ориз, особено поднесени с чеснов сос!