Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пандишпан с мляко

Пандишпан с мляко

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Пандишпан с мляко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не се заричайте, че ще изядете само едно парче, просто не се заричайте, че аз на третото едвам се спрях"

Необходими продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 3 - 4 с.л. кристална
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 700 мл
  • ванилия - 2 пак.
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо отделете белтъците от жълтъците. Разбийте жълтъците с пудрата захар до получаването на обилна пяна. При непрекъснато бъркане добавете брашното.

Последно се добавят разбитите на сняг белтъци и внимателно се объркват. Сместа се изсипва в предварително намазнена и набрашнена тава и се пече около 30 минути на загрята на 170 градуса фурна.

Докато пандишпанът се пече, прясното мляко се обърква с кристалната захар и се кипва. Добавят се ванилиите и се разбърква добре.

Охладения пандишпан се залива с горещото подсладено мляко и се нарязва на парчета.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: