Начин на приготвяне
Вкусно и питателно ястие от ориз с тиквички и малки мръвчици.
Измийте месото и го нарежете на малки пилешки хапки. Загрейте тиган с 3-4 с.л. олио и го запържете до златисто. Добавете лука, който сте нарязали предварително на дребно.
Задушете за кратко и добавете тиквичката, нарязана на кубчета. Изчакайте няколко минути и сложете гъбите. Щом се изпари водата и остане на мазнина, добавете ориза.
Него пържете, докато стане прозрачен. Налейте 6 чаени чаши вода и сложете подправките. Изчакайте да заври и прехвърлете в тавичка за печене.
Печете ориза с пилешко в предварително загрята фурна ори на 190 градуса до готовност. Извадете, охладете леко и сервирайте Ориз с гъби и тиквички на фурна.