Постен борш

Маргит Ерменкова
Маргит Ерменкова
Новак
15/10/2013
"Борш за вегетарианци и за всички, които са си дали почивка с малко здравословни пости "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 302
  • Преглеждания за месеца293
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете нарязаните на ивици зеле, лук, моркови и целина. Когато омекнат добавете черния пипер и залейте с 3 л вряла вода.

Варете до омекване. Добавете и нарязаните на кубчета картофи, 1/2 връзка ситна нарязан копър, черен пипер на зърна и дафиновите листа и варете до омекване на картофите.

Последно се добавят консервираните домати и сол на вкус. Оставяте ястието да къкри на котлона още 15 минути. Поръсвате със ситно нарязан копър, добавяте във всяка порция по 1 с.л. сметана и поднасяте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар