Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Борш»Борш с кренвирши

Борш с кренвирши

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Борш с кренвирши1 / 2
15/01/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-4
"Любимата ни икономична рецепта за борши, който лесно ще приготвите с продуктите от килера"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 2 бр.
  • зеле - 1 глава
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 4 бр. може и от консерва
  • магданоз
  • сол
  • олио - 1 к. ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1 л. вряща вода се слагат солта, олиото и нарязаните лук и зеле. Картофите се измиват, обелват се и се нарязват.

След като поомекне зелето, прибавят се картофите, а след малко нарязаните домати и червеният пипер.

Оставя се да ври около 30 минути и се слагат нарязаните на малки парчета кренвирши и магданоз. Вари се още малко и се снема от огъня.

По желание може да се подкисели допълнително с кисело мляко и подправи с копър.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: