Борш с риба

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Борш с риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Вкусен е и студен, и топъл, но най вкусен рибният борш става по нашата рецепта"

Необходими продукти

  • сом - 500 г (или шаран)
  • целина - 1/2 глава
  • зеле - 150 г
  • картофи - 2 бр
  • лук - 2 глави
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на кубчета целината, зелето и картофите и оставяме да се варят в 1 1/2 л подсолена вода.

През това време запържваме лука с олиото, добавяме брашното, червения пипер и доматеното пюре. Разбъркваме добре и изсипваме сместа при зеленчуците.

След това нарязваме почистената риба на парчета и я прибавяме в тенджерата. Варим 10-15 минути на умерен огън. Застройваме с киселото мляко и яйцата. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и черен пипер.

Поднасяме супата топла или студена с резенчета лимон.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: