Лек оризов крем

Лек оризов крем
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 2
27/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете ориза в мелничка за кафе (или друг уред, който е подходящ за целта).

Не го довеждайте до брашно, а по-скоро до ситни гранули, наподобяващи гриса.

Разбийте добре жълтъците със захарта.

Сипете гриса при млякото, разбъркайте и смесете с останалите продукти за вкусния пудинг.

Добавете ваниловата захар и варете на умерен огън за 10-15 минути, като разбърквате често.

Пудингът е готов, когато се сгъсти добре и оризът омекне. Разпределете в чашки и може да консумирате още докато е топъл.

Ако обичате по-сладките десерти, просто увеличете количеството добавена захар.

Лекият оризов крем е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: