ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан Чорба»Класическа агнешка курбан-чорба

Класическа агнешка курбан-чорба

Класическа агнешка курбан-чорба
Снимка: Ники
26/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1500 грама
  • лук - 1 глава
  • карантия - 300 грама сварени и нарязани ситно
  • морска сол - 2 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета (заедно с костите). Измийте го добре и го залейте с 3 литра студена вода в тенджера. Ако има ципи, трябва да ги отстраните.

Добавете главата лук и варете на умерен огън. Щом се образува пяна, премахвайте я с решетъчна лъжица.

Извадете свареното месо, а бульона отцедете. Върнете месото в бульона заедно с карантията. Овкусете със сол и пипер, добавете дафиновия лист. Варенето продължава, докато месото не започне да се отделя от кокала.

Сервирайте курбана горещ, като първо гребвайте с черпак от дъното с месото. После сипете малко чорба и накрая от мазното отгоре.

Класическата агнешка курбан-чорба е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: