ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Фрикасе»Класическо Пиле Фрикасе

Класическо Пиле Фрикасе

EfrosiaEfrosia
Джедай
5061k113k
Класическо Пиле Фрикасе
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
26/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Обожаваме класическото пиле фрикасе, а вие?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилето и го сварете. След това обезкостете пилето и накъсайте месото на парченца.

Запържете брашното в загрятото масло. С непрекъснато бъркане добавете прясното мляко и след това - пилешкия бульон.

Добавяйте постепенно бульона, защото трябва да се получи сос с гъста консистенция.

Щом заври сосът, добавете пилешкото месо и овкусете със сол, пипер и лимонов сок.

Бъркайте около 10-тина минути и махнете фрикасето от котлона. Поднесете порциите, поръсени с пресен магданоз.

Класическото Пиле Фрикасе е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: