Начин на приготвяне
Първо измийте киноата под течаща вода и я сварете за 10-тина минути. Ако е останала вода от варенето, отцедете я и оставете настрана.
Тиквичката настържете на едро ренде - използвайте млада тиквичка, за да да не белите.
Измийте броколите и ги разделете на розички.
Загрейте 2-3 лъжици зехтин и задушете тиквичките. Прибавете броколите, посолете и добавете нарязаното на парченца масло.
Ако прецените, може да добавите още малко масло. Други подправки няма да се добавят, за деа бъде ястието леко и свежо.
Щом тиквичките поомекнат и броколите са все още хрупкави, махнете от огъня и захлупете с капак да се задушат за няколко минути. Броколите трябва да си останат хрупкави, защото така са полезни и вкусни.
Сипете сварената киноа при зеленчуците. Разбъркайте и сервирайте.
Броколите с тиквички и киноа в тенджера са готови.