Начин на приготвяне
Тиквичките настъргваме, след което отцеждаме добре.
Сваряваме киноата в подсолена вода и нея отцеждаме много добре.
Смесваме тиквичките, киноата, пасирания чесън и разбъркваме добре.
Към сместа добавяме и останалите продукти от рецептата за зеленчукови кюфтета и отново разбъркваме добре.
Оформяме кюфтета от тиквички.
В плитка тава, в която сме поставили хартия за печене, нареждаме кюфтенцата с киноа, като всяко от тях поръсваме с брашното.
Загряваме фурната предварително на 220 градуса, поставяме тавата и печем първо от едната страна, след което обръщаме с шпатула и печем от другата страна.
Кюфтета от киноа и тиквички можем да поднесем с млечен сос с чесън.