Начин на приготвяне
Нарежете пилешките филенца. Овкусете ги със сол и пипер, след което ги напръскайте с лимонов сок. Приберете в хладилник и оставете месото да се маринова за поне час.
Оваляйте овкусеното пилешко в галета и внимателно го разплескайте с дъска.
Потопете в разбитите яйца и изпържете панираното пиле в силно сгорещена мазнина до образуването на хубава хрупкава коричка.
Поднесете със сос и гарнитура по избор.
Панираните пилешки филенца с яйца и галета са готови.
Вижте също как да си направите пилешки филенца с топено сирене или любимото пиле жулиен.
Коментари
Само ги начуках и овкусих със сол, черен пипер и лимон и отлежаха една нощ в хладилника. Преди пърженето овалях в галета с притискане, после в яйце.