Начин на приготвяне
Почистете и нарежете трите вида лук - кромид, праз и чесън. Сипете ги в тенджера с олио и ги запържете.
Към тях добавете почистената и наситнена чушка, нарязаната целина и ситно настъргания морков.
Щом зеленчуците се задушат, прибавете препеченото брашно и червения пипер. След това прибавете и обелените и нарязани домати (заедно с отделилия се от тях сок).
Поръсете с щипка сол, захар и овкусете с черен пипер. Щом заврят доматите, налейте 1000-1500 мл гореща вода - зависи колко гъста искате да бъде доматената супа.
Оставете супата да къкри 15-20 минути и свалете от огъня. Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Ако искате, 10 минути преди да е готова, може да добавите малко фиде.
Гъстата доматена супа с фиде е готова.