Начин на приготвяне
Първата стъпка от приготвянето на чийзкейка с боровинки е да смелите бисквитите в блендер или на ръка.
Разтопете маслото, добавете го към бисквитите заедно с меда. Добре намачкайте и объркайте, за да се получи бисквитено тесто.
Пригответе подходяща форма с падащо дъно, по чието дъно разпределете сместа. Оставете за 15 мин. в хладилник.
Пригответе крема, смесвайки сметаната, пудрата захар, крема сиренето. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
Пригответе желатина според указанията в студена вода. Когато набъбне, го разтворете в микровълнова или на водна баня. Важно е желатинът да не кипне.
Когато го охладите, го прибавете към млечната смес. Извадете формата от хладилника, сложете крем отгоре. Върнете отново вкусния чийзкейк в хладилника да стегне.
През това време пригответе другото пакетче желатин. При него сложете боровинковото сладко, разбъркайте. Тази смес изсипете върху другата, която вече сте сложили в хладилника.
Върнете чийзкейка без печене отново вътре, за да стегне още няколко часа.
Щом обикновеният чийзкейк с боровинки е готов, махнете формата, нарежете и сервирайте.