ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Печена агнешка плешка в ароматни подправки

Печена агнешка плешка в ароматни подправки

Печена агнешка плешка в ароматни подправки
Снимка: Нина Иванова Иванова
01/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене115 мин.
Общо135 мин.
Порции5
"С тези подправки агнешката плешка става много ароматна и още по-вкусна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесете меда със зехтина, чилито и наситнения чесън. Прибавете ароматните билки, черния пипер и солта.

С получената марината намажете обилно агнешката плешка. Увийте добре във фолио и оставете да се маринова до 24 часа.

Преди да започнете печенето, извадете месото на стайна температура, за да се отпусне малко.

Печете агнешкото заедно с фолиото в загрята на 180 градуса фурна за около 70-80 минути. 15-тина минути преди да извадите от фурната, махнете фолиото и оставете агнешкото да хване хрупкава коричка.

Печената агнешка плешка в ароматни подправки е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: