Домашни кренвиршки за деца

13/01/2021
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - около 800 грама
  • мая - 1 пакет суха
  • вода - 350 мл топла
  • захар - щипка
  • сол - 1 к.л
  • олио - 4 с.л.
  • сода - на връхчето на лъжицата, загасена в 1 с.л.оцет
  • За плънката
  • кренвирши - 4 - 5
  • кашкавал - 100 грама
  • лютеница
  • мак
  • жълтъци - 1 за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете маята в топлата вода и добавете захарта и около 5-6 с.л. брашно. Изчакайте маята да шупне и сипете в брашното. Добавете и другите продукти и постепенно замесете меко и еластично тесто.

Може да го приготвите предишния ден и да оставите да втаса в хладилника. На следващия ден извадете на стайна температура и след като се стопли го премесете, за да стане пак еластично.

Ако пък го правите на момента, изчакайте тестото да утрои обема си и започнете да работите с него. Направете толкова топчета, колкото кренвирши имате (1 е достатъчен за 2 кренвиршки).

Разточете топчето тесто на правоъгълник, нарежете на ресни долната половина. Горната намажете с лютеница, сложете кренвирш и резен кашкавал, навийте на стегнато рулце. Страните ги подгъвайте навътре.

Наредете кренвиршките в тава с хартия за печене и ги намажете с жълтък, поръсете с маково семе. Оставете да починат 15-тина минути и печете в загрята на 170 градуса фурна.

Домашните кренвиршки за деца са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар