Ябълков щрудел с бутер тесто

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
40
143
1k
7
13/01/2021
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо39
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките, след което ги нарежете на малки парчета. Полейте ги със сока от 1 лимон и поръсете с канелата и кафявата захар. Добавете наситнените орехи и разбъркайте всичко.

Върху хартия за печене разстелете бутертестото. С помощта на остър нож направете ленти, които са широки около 1 см, в двата срещуположни края, стигайки до средата на листа. В единия ненарязан (срещуположен) края сложете от плънката и разстелете.

Покрийте с другия ненарязан край. Започнете да правите плетка, като вземата една лента от единия край и кръстосвате с друга от срещуположния край.

Намажете щрудела с прясно мляко. Печете в загрята на 200 градуса фурна около 5 минути, след коео намалете градусите на 180 и печете до готовност.

Ябълковият щрудел с бутер тесто е чуден!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар