Начин на приготвяне
1. Смелете овесените ядки в блендер заедно с орехите за няколко секунди. Ако все още има едри парченца, смелете още веднъж.
2. Прибавете млякото, брашното, бакпулвера, солта. Замесете тесто, което трябва да стане като глина. Ако ви лепне, намазнете ръцете си.
3. Готовото тесто за крекери разточете на тънък пласт между два листа хартия за печене. Хубаво е да разточите в правоъгълна или квадратна форма.
4. Поставете разточената кора в подходяща тава без да махате хартията. Печете на 180 градуса за 15 мин.
5. След това извадете тавата, махнете горния слой хартия и нарежете на ромбове или квадрати. Може да използвате нож за пица за целта.
Леко намазнете крекерите с олио или зехтин. Поръсете с едра сол и черен пипер.
6. Допечете ги още 10-15 мин. Важно е да не ги изпуснете и да изгорят. Щом станат готови, оставете ги да изстинат върху решетка. По този начин ще се получат хрупкави крекери.
7. Овесените крекери за деца може да поднесете с домашен хумус, дип, раздяка по избор. Ако нямате ги консумирате веднага, затворете ги в буркан или кутия.