Начин на приготвяне
Сложете продуктите за карамела в подходящ съд и ги оставете на котлона, докато придобият златист цвят.
Разделете готовия карамел в няколко купички - разстелете го по вътрешната страна на купичките.
За приготвянето на шоколадовия крем сложете в малка купичка какаото и малко мляко - разбъркайте ги добре.
Добавете тази смес към останалото мляко и разбъркайте.
В друг съд разбийте с помощта на метална бъркалка яйцата заедно с кондензираното мляко, ванилията и солта.
Изсипете какаовата смес в яйчената и отново разбъркайте добре.
Прецедете сместа и я изсипете в купичките с карамела.
Покрийте ги с алуминиево фолио и ги сложете в дълбок тава за печене.
Налейте гореща вода до половината на тавата и печете крем карамела на водна баня за около 30 минути в предварително загрята на 140 °C фурна.
Оставете този вкусен десерт да се охлади на стайна температура и след това го сложете в хладилника.
Насладете се на този шоколадов крем карамел - аржентински вариант.
Да ви е сладко!