ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кадаиф»Класически Турски Бурма Кадаиф

Класически Турски Бурма Кадаиф

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
672
956
490
Класически Турски Бурма Кадаиф
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
14/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции20
"Ако ще хапвате нещо сладичко, то нека е класически турски кадаиф - така поне няма да съжалявате за поетите калории, защото вкусът на този десерт ще ви накара да забравите да ги броите"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разстелете корите. В долния край на всяка една кора разпределете кадаифа равномерно и завийте на хубаво стегнато руло.

С остър нож нарежете на резени с дебелина около 3 см. Подредете ги в тава и печете в загрята на 180 градуса фурна до зачервяване. Оставете кадаифа да изстине.

В тенджера смесете водата със захарта и варете около 30 минути. Охладете за 10-тина минути и добавете лимоновия сок.

Разтопете маслото на котлона - суроватката от него трябва да се отдели и изпари.

Залейте с маслото студения кадаиф. След това залейте и с горещия сироп, поръсете обилно с натрошените орехи.

Покрийте готовия кадаиф с фолио и с кърпа и оставете да си попие добре сиропа.

Класическият Турски Бурма Кадаиф е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: