Слепени Коледни Линцери

marcheva14marcheva14
Новак
651533k
Слепени Коледни Линцери3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
45

Необходими продукти

  • бадемово брашно - 150 грама
  • брашно - 380 г бяло
  • масло - 220 г на стайна температура
  • яйца - 1 бр. (L размер)
  • захар - 120 г кристал
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • сладко от малини - 200 грама, може и друг плод или 200 Дулсе де Лече
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Необходими са ви плоски тави с хартия за печене, формички за изрязване на фигурките и загрята на 170 градуса фурна.

За тази рецепта съм работила изцяло с миксер. В подходяща купа смесете канелата, солта, брашното и бадемовото брашно.

В купата на миксера пък разбийте маслото със захарта до получаването на трохи. Работете на бавна скорост на миксера. Добавете яйцето и ванилията, на три пъти добавете сухите съставки и разбивайте на средна скорост за около 3 минути.

Трябва да се образува хубава топка тесто. Сложете го във фолио, завийте и сложете в хладилник за поне 1 час - а най-добре за цяла нощ. Разточете с точилка върху леко набрашнен плот добре охладеното тесто. С набрашнени форми изрежете сладките. С половината от фигурите изрежете основата, а другите изрежете по средата с малка форма.

Оформените сладки наредете върху тава с хартия за печене и оставете в студена фурна до загряване. Така формата им ще се запази при печенето. Печете на 170 градуса за около 10 минути или докато крайчетата на сладките порозовеят. Охладете напълно.

Сладките могат да престоят дълго време преди да се слепят с пълнеж. Внимателно се намазва основата със сладко, а прорязаните горни части, преди захлупване, се поръсват с пудра захар. Слепените сладки леко се притискат.

Забележка: Бадемовото брашноможе да се направи от филирани бадеми в блендер. Бадемовото брашно може да се замени с лешниково, но лешниците задължително трябва да са обелени.

Слепените Коледни Линцери са чудни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: