Класическа Торта Рафаело

ДариатиДариати
Новак
28189
Класическа Торта Рафаело
Снимка: Dora Grozeva
3 / 5с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Ако обичате кокос, непременно си запишете рецептата за класическа торта Рафаело"

Необходими продукти

  • бисквити - 2 и 1/2 пакета Роден край
  • прясно мляко - 150 мл
  • за крема
  • бял шоколад - 200 г
  • сладкарска сметана - 1 ч.ч.
  • заквасена сметана - 2 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр. кората
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 125 г
  • кокосови стърготини - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът и маслото се разтопяват. Разбъркват се и щом изстинат, към тях с лъжица се добавя заквасената сметана - малко по малко, не наведнъж.

Сладкарската сметана се разбива с миксер. Трябва да стане много гъста - когато обърнете купата надолу, да не пада. Добавя се към другата.

Към тази смес трябва да бъдат прибавени още кокосовите стърготини, лимоновата кора и ванилията. Всичко се разбърква добре.

Взима се пакетът с бисквитки. Всяка бисквитка се топи в прясното мляко.

Подготвя се форма, чийто ринг се откопчава (може и друга, но с такава ще е най-удобно). Прави се първи слой на любимата торта Рафаело от крем.

Върху него се нареждате бисквити, потопени в мляко. Отгоре пак се слага крем, а върху него бисквити. Това се прави до изчерпване на бисквитите, като накрая се завърша с крем.

Домашната торта се оставя в хладилник за около 12 часа. Важно е преди да я извадите да минете с горещ нож по формата, за да я извадите по-лесно.

Отгоре и отстрани се поръсва с кокосови стърготини.

Класическата торта Рафаело може да се декорира с бонбони Рафаело или други по желание.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: