Свинско филе с яйца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
591
1k
31
2k
08/09/2012
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 351
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - цяло филе 800 гр.
  • яйца - 5 бр.
  • олио - 4 с. л.
  • масло - 50 гр.
  • брашно - 1 с. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте средата на филето по дължина като тунел с остър нож и сложете там едно след друго твърдо сварените яйца.

Зашийте филето от двата края или го завържете с конец. Запържете го в тенджера до зачервяване от всички страни в предварително сгорещено олио.

Залейте с 2 чаши гореща вода, поръсете с черен пипер и сол и оставете да ври на умерен огън, докато се свари и омекне. Ако е необходимо, доливайте вода.

Отделно запържете в сгорещено масло размитото с малко студена вода брашно и го прибавете към соса. Варете още 5 минути и снемете от огъня.

Нарежете месото на тънки филийки непосредствено преди сервирането.

Овална керамична тава за ценители-9%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар