Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Традиционни парени гевреци

Традиционни парени гевреци

НикиНики
Новак
2358413k
Традиционни парени гевреци
Снимка: Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"Пухкави парени гевречета, за които хората се нареждат на опашка - толкова са вкусни и мекички"

Необходими продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 с.л.
  • маково семе
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята размиваме в малко топла вода заедно със захарта и солта.

Брашното пресяваме и към него добавяме шупналата мая. Добавяме хладка вода и омесваме меко тесто.

Оставяме го на топло да втаса.

В дълбока тенджера слагаме вода, правим си гевречета от втасалото тесто и ги пускаме във врящата вода.

Щом изплуват се вадят, овалваме ги обилно в маково семе или сусам и ги подреждаме в тава с хартия за печене.

Печем на 180°C около -15-20 минути.

Изваждаме ги от фурната, напръскваме ги с вода и покриваме традиционните парени гевреци с кърпа.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: