Пухкав кекс с прясно мляко

10/10/2018
Ивка Петрова
отИвка ПетроваНовак
"Най-пухкавия кекс по изпитана бабина рецепта! Най-обикновен, но пухкав и винаги безотказен."
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо572 164
  • Преглеждания за месеца6901
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари20 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и постепенно добавете захарта. Прибавете млякото, олиото и всички останали продукти без какаото. Разбивайте до получаването на хомогенна смес.

В намаслена форма изсипете 1/2 от сместа. В останата част добавете какаото и разбъркайте старателно. Прибавете сместа с какаото.

Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверява се с клечка за зъби.

По желание поръсете готовия кекс с пудра захар.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 33
4 23
3 13
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Анонимен
Анонимен
09.05.2019 14:41
Истинска памукова прелест!Добавих парченца шоколад,орехи,замразени малинки!Много добра рецепта!
0
0
Анонимен
Анонимен
22.02.2019 19:03
Petrovamarcela да попитам слагали се ванилия понеже по рецептата не пише
1
0
Надя Радева
Надя Радева
15.02.2018 09:59
Идеален стана
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв