Класически пастет от гъши дроб

НикиНики
Новак
111
359
1k
5
16/12/2020
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо129
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се залива с прясното мляко (трябва да е покрит целият) и се оставя в хладилника за поне 12 часа.

След това гъшият дроб се оцежда от млякото.

Почистваме всички ципи от дроба.

Намачкваме дроба с уред за мачкане на картофи.

Пастетът се минава през цедка, за да бъде по-фин.

Овкусяваме готовия класически пастет от гъши дроб с прясно смлян черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ники
Ники
16.12.2020 16:32
Здравейте,прясното мляко в което е накиснат за 12 часа отнема горчивия вкус и си свършва цялата работа,за която не е нужна термична обработка.
0
0
Rositsa Ivanova
Rositsa Ivanova
16.12.2020 15:55
Здравейте, дробът не преминава ли някаква кулинарна обработка?
0
0