Ezine.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с крем и тиква

Банички с крем и тиква

Банички с крем и тиква
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Тази година вместо тиквеник сервирайте малки банички с крем и тиква - приятна изненада за всички"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пак.
  • кафява захар - по 1 с.л. на руло
  • тиква - 1/2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • грис - 50 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 2 с.л. с връх
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - малка бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата в купа.

В касерола сложете гриса, прясното мляко, ванилията и захарта. Изчакайте да заври и намалете котлона. Варете до гъст крем.

Махнете от котлона и добавете кравето масло. Оставете грис крема да се охлади напълно.

Отворете корите и вземете лист. Поръсете с малко олио и сложете втори лист.

Отново олио, но този път сложете от тиквата и 1 с.л кафява захар.

В единия край разпределете от крема и завийте на руло.

Поставете в тавичка, застлана с хартия за печене.

Постъпете по същия начин и с останалите кори.

Печете банички с крем и тиква в предварително загрята фурна на 200 градуса до златисто.

Извадете и оставете да се охладят баничките с тиква, преди да сервирате.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: