Пюре от патладжани с нахут

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
67
46
19/01/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 681
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 700 г
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • нахут - 350 г сварен
  • сусамово семе - 120 г смляно
  • лимони - 1 бр.
  • вода - 2 - 3 с.л. гореща
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • чили - 1 ч.л. люта паста
* мерки и количества
Пюрета

Начин на приготвяне

Добре почистените патладжани се поставят върху хартия за печене и се пекат под силно нагрят грил за около 7-6 минути.

След това фурната се пуска на 230 градуса и патладжаните се допичат още 15 минути. Изваждат се и се оставят са се охладят.

Скилидките чесън се обелват и пасират. Към тях се прибавя и вътрешността на изпечения патладжан, както и сварен нахут.

Продуктите се заливат с 3 с.л. лимонов сок, горещата вода, сусамовата паста и подправките и се пюрират до получаването на еднородно зеленчуково пюре.

Пюрето от патладжан с нахут се охлажда и се сервира с филийки препечен хляб.

Стилен керамичен поднос с шистов ефект
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен керамичен поднос с шистов ефект
14.00 лв.
Виж ››

Станете любимите домакини на вашите гости, поднасяйки им вкусни ордьоври върху стилния керамичен поднос. Той е с шистоф ефект, който го прави още по-изискан и представителен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар