Начин на приготвяне
1. Сложете пастата да се вари според указанията на производителя.
2. Пригответе класическия сос песто Дженовезе, като сложите в купа измитите листа от пресен босилек, чесъна, кедровите ядки и зехтина. Пасирайте, така че продуктите да станат на ситни парченца.
3. Настържете пармезана на фино ренде или го пуснете за кратко в блендер. Добавете и него към готовото песто, като заделите малка част за поръсване накрая.
4. Разбъркайте сместа и налейте още зехтин, докато получите желаната от вас гъстота.
5. Отцедете в гевгир пастата. Ако сте я сварили ал денте, няма нужда да обливате с вода, за да прекъсвате процеса на готвене.
По принцип аз не обичам да правя това, тъй като талиателите изстиват мигновено, а ги обичам топли.
6. Разпределете на порции и върху пастата сложете от пестото. Може и да разбъркате всичко и да сервирате талиателите с полепналия по тях ароматен сос.
Всяка чиния с талиатели дженовезе поръсете с още пармезан и кедрови ядки.
Класика в жанра :)