Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Печено телешко»Задушен телешки джолан в гърне

Задушен телешки джолан в гърне

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Задушен телешки джолан в гърне
Снимка: Стоянка Русенова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
3
"Обръщаме поглед към месната класика и приготвяме задушен телешки джолан в гърне"

Необходими продукти

  • джолан - 1 кг тележки
  • масло - 50 г
  • чесън - 5 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л
  • лют червен пипер - 1/2 с.л.
  • черно вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
  • дафинови листа - 1 бр.
  • за гарнитура
  • ряпа - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка поставяме всички сухи подправки и обтриваме джолана добре.

На самия джолан правим прорези, в които слагаме скилидките чесън.

Измиваме и почистваме ряпата.

Нарязваме я на големи кубчета, овкусяваме със сол и пипер и поставяме на дъното на гърнето.

Върху ряпата поставяме и овусеният телешки джолан, като прибавяме дафиновия лист около него и заливаме с чаша вино.

Нарязваме маслото и него добавяме върху джолана.

Слагаме в студена фурната за 40 минути на 250 градуса, след това намаляваме и оставяме задушен телешки джолан в гърне за още 2 часа.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: